Over Costa Almeria

De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. De Costa de Almería strekt zich uit tussen Adra, rond Cabo de Gata tot aan Mojácar. Costa Almeria is de Costa in Spanje waar de natuur nog onbedorven is en waar nog ongerepte lange stranden te vinden zijn. De zon laat zich vrijwel het hele jaar door zien en er is zeer weinig neerslag. Deze zonnige Spaanse Costa is populair bij natuurliefhebbers en zonliefhebbers. 

De Costa Almeria bestaat uit een aantal ongerepte stranden en een afwisseld rustig achterland. Er zijn een aantal toeristische centra die zorgvuldig in de prachtige omgeving zijn ingepast. De bekendere zijn; Adra, Almerimar, Roquetas de Mar, Aguadulce, El Toyo, Zurgena en Vera. Allemaal met prachtige stranden en in de buurt van verschillende natuurgebieden:

Cabo de Gata - Nijar

Ligt op slechts 20 minuten van de hoofdstad en heeft een van de mooiste kusten van het hele Middellandse Zeegebied. Hier vindt u ongerepte stranden met duinen en zoutpannen met daaraan een paar vissersdorpjes. Het kristalheldere water is ideaal voor duikers.  Het gebied heeft een prachtige flora en fauna waaronder de roze flamingo's. Zeker een bezoek waard.

Punta Entinas-Sabinar

Direct achter het strand en de duinen tussen El Ejido en Roquetas de Mar liggen de moerassen die bewoond worden door een grote verscheidenheid van watervogels foto. 

De "Albuferas de Adra" zijn twee zoutwater lagunes omringd door een woestijn-achtige omgeving. Hier leven meer dan 140 beschermde species, die kan worden waargenomen vanaf verschillende observatoria.

De woestijnlandschap "Desierto de Tabernas" foto is uniek in Europa. Hier werden enkele Wild West films gefilmd, en de "Mini Hollywood" foto ziet u nog steeds de oorspronkelijke scènes te bewonderen.

Het wildromantische bergketen "Sierra María - Los Velez" heeft besneeuwde bergen Photo en dichte bossen, boven die kringen roofvogels zoals de steenarend of de havik, en waar de zeldzame dieren zoals wilde katten, genets en vossen.

De regio "Karst en Yesos de Sorbas" wordt doorkruist door de rivier de Aguas, die ravijnen en galerijen met stalactieten en stalagmieten gevormd foto. Vermeldenswaard zijn vooral de grotten "Cuevas del Agua" en "Cueva de Covadura".

In de dennenbossen van de prachtige bergketen "Sierra Alhamilla" is de thuisbasis van vele roofvogels, evenals vossen, wilde katten en wezels.

Disclaimer | Links